Een bedrijf opstarten doet u zo

donderdag 07 november 2013

U wilt een eigen bedrijf opstarten? U droomt er al langer van om uw eigen baas te zijn en u helemaal uit te leven in uw job. Als zelfstandige neemt u immers zelf alle beslissingen. U kiest zelf op welk gebied of product u zich wil toeleggen. U bepaalt zelf uw uren en organiseert zelf uw werk.

Maak werk van uw droomjob

Kortom, door zelfstandig te worden, creëert u uw eigen droomjob. Alleen schrikt de onzekerheid van een zelfstandig statuut u een beetje af. Het valt inderdaad niet te ontkennen dat een bedrijf opstarten een financieel minder zekere toekomst met zich meebrengt. Bovendien loopt u een aantal risico’s die werknemers niet lopen.

Laat u informeren

Daarom is het ook van cruciaal belang dat u zich goed voorbereidt vóór het opstarten van uw bedrijf. Laat u goed informeren over:

  • uw sociaal statuut
  • de branche waarin u aan de slag gaat
  • uw pensioen en kinderbijslag
  • het verschil tussen een eenmanszaak en een vennootschap

Stap voor stap naar succes

Bij Heleven kunnen starters rekenen op uitgebreid advies rond alle dos en don’ts van het ondernemen, en dus ook van het opstarten van een bedrijf. Wij stippelen samen met u een stappenplan uit om uw droomzaak tot leven te brengen. Wie zich goed voorbereidt en de nodige back-ups voorziet, geeft zichzelf een stevig duwtje in de rug naar geslaagd ondernemerschap.

Wilt u een bedrijf opstarten? Contacteer ons gerust voor een afspraak.